9 Ocak 2012 Pazartesi

Dexter ne kadar mal?

-----Dexter şıpoylırlı-----
Yeni aldığım Samsung Galaxy S Wifi sayesinde Dexter'ın altıncı sezonunu iki haftada izledim serviste. Dexter'ın bu sezonunda profesör Gellar'ın aslında ölü olduğunu anladığımız bölümde birsürü salak detay vardı. Adamın ölü olduğunu bölüm sonunda Dexter buzdolabını açtığında anlayalım, daha önce anlaşılmasın diye birsürü ayrıntı sayılamayacak saçmalık vardı.

Dexter birkaç gün önce kiliseye gidip Gellar'ı öldüreceği poşetli odayı hazırlıyor filan. Sonra Travis önden giriyor, Dexter arkadan girip poşetli odada bekliyor, babasının hayaletiyle muhabbet ediyor filan. Bu arada da Travis o bölüme kadar son ama son derece tehlikeli olarak bahsedilen Gellar'la muhabbet ediyor. Gellar'ın tepesine binmek için bölümlerdir yanıp tutuşan Dexter ise hiç "Yahu iki gündür bu poşetleri serdim buraya, Gellar farkeder mi/farketmiş mi/Allahtan farketmemiş" demiyor babayla geyikte. Poşetli oda da profesörün takıldığı kilisenin ortasına çıkıyor doğrudan.

Sonra Dexter aşağıda kilitli kaldıktan sonra 3-4 dakika içinde kurtuluyor. Bir kapı marifetiyle çıkıyor bodrumdan ama hiç "Travis beni öldürmeye çalışabilir mi, hala buralarda mı, gidiyorsa belki yetişebilirim, yetişir miyim, sessiz olayım" vs diye düşünmeden babasıyla kavga ede ede gidiyor ordan.

Güzel bir dizi ama bu bencebüyük bir batırma anı. Çünkü senolayı örmüşsün, güzel gidiyor. Yer yer profesörün aslında ölü olup olamayacağı ihtimali geliyor aklına ama izliyorsun. Vurucu bir sahnede böyle mantık hatası olmaz. Dokuzuncu bölümde anlıyoruz ki Gellar aslında yok. Daha üç bölüm kim bilir neler olacak diye karnımız ağrıyorken bence biraz daha çalışmak lazımmış.
-----Dexter şıpoylırlı-----

Hiç yorum yok: