13 Eylül 2012 Perşembe

Künefe


Bir sitede evde de yapıyorum çok rahat gibi bir yorum okuyunca ben de evde yapmaya karar verdim. Nasıl hazırlandığını da başka bir siteden kopi peyst yaptım, ilk fırsatta deniyorum.

200 gr. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. dil peyniri
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
Antep fıstığı veya dondurma

Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz. Tel kadayıfı doğruyoruz. Teflon tavanın zeminine tereyağının yarısını alıp yayıyoruz. Tel kadayıfın yarısını tavaya serperek döküyoruz. Peyniri üzerine rendeliyoruz. Kalan tel kadayıfı da üzerine serpiyoruz. Tereyağının kalan yarısını da eritip üzerine döküyoruz. Tavayı ocağa alıyoruz. Alt tarafı pişince düz bir kapak yardımıyla künefeyi ters çeviriyoruz. Diğer tarafı da pişine servis tabağına alıyoruz. Üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Dondurma ile birlikte servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: