27 Ağustos 2012 Pazartesi

Emek hırsızlığı

Gerçekten belli başlı konularda insanlar mala bağlamaya çok müsait. Şu resimdeki ayarda bir gol atılan, 26 Ağustos 2012 tarihinde oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçında tuttuğum takım olan Galatasaray son dakikalarda HAKSIZ bir penaltı  golüyle beraberliği kurtardı. Beşiktaşlı oyuncunun teması oldu mu, ya da Burak kendini niye öyle yere attı bunlar önemli değil. Çünkü penaltı değil ki zaten, öyle penaltı olmaz.

Zamanında "Rakip defans oyuncusu bana kontrolsüz gelmişse ben bunu neden avantaja çevirip kendimi yere atıp takımıma penaltı kazandırmayayım ki" şeklinde bir soru sorabilmiş olan eski futbolcu bir yorumcumuz, bu futbolcunun üzerinden etik ahkamları fışkırtıyor. "Aziz Yıldırım şike yaptıysa selam vermem" deyip altı maçta şike yaptığı yargı kararıyla kesinleşmesine rağmen hapisaneye uçarak onu ziyarete ilk giden kişi ahkam kesiyor bu konuda.

Burak'ın yaptığının birebir tanımı haksızlıktır. Bu kadar basit, hırsız Burak vs gibi triplere girilecek bir mevzu yok ortada. Penaltı olana kadar yerden kalkmayan Beşiktaşlı futbolcuların yaptığı da haksızlıktır. Ama kör Beşiktaşlılar ona profesyonellik buna hırsızlık demektedir. Dört dakika yerde yatan Batuhan maçı iyice sündürerek tedavi için kenara alınıyor, kenara alınınca da hemen ayağa kalkıp oyuna giriyor. Bunun gibi örnekler profesyonellik, ama penaltı hırsızlık. Yok öyle dava birader, bunların hepsi haksızlık.

Hiç yorum yok: