25 Ağustos 2012 Cumartesi

Doping

Aşağıdaki haberi anlayamadım ve USADA denen mal kurumdan bir arkadaş gelip sabaha kadar anlatsa bile anlamamaya devam edeceğim. Şimdi güzel kardeşim en önemli soru; bu adamın doping yaptığı kanıtlandı mı? Cevap hayır. Dikkatinizi çekiyorum, bu basit bir olay değil, cevap hayır, kanıtlanmadı. Neye göre bunları yapıyorsunuz peki? "İşte efenim bir ay önce kanındaki bilmemne değeri yüzde 30'larda birkaç ay içinde yüzde 40'lara çıkıyor bu normal değil, bir de zaten bisiklet kariyerini bitirmesi de itiraf sayılır." Bu gerekçelerle Lance Armstrong'a aşağıdaki cezaları veriyorsanız yeryüzündeki en sevimli insanlardan biri olan (!!) sevgili Melih Gökçek'ın dediği vecize tarzındaki söze benzer şekilde; sçayım sizin gibi denetleme kurumuna ben.


ABD Anti-Doping Ajansı (USADA), doping yaptığı gerekçesiyle Lance Armstrong’un 7 Fransız Bisiklet Turu şampiyonluğunu elinden aldı ve sporcuyu ömür boyu pistlerden men etti.

COLORADO SPRINGS (AA)  -  24 Ağustos 2012 | 20:04A+A-

USADA’dan yapılan açıklamaya göre, kendine yöneltilen doping  suçlamalarını kabul etmediğini ve ajansla artık mücadele etmeme kararı aldığını  açıklayan ABD’li bisikletçinin 1 Ağustos 1998’den bu yana elde ettiği bütün  başarılarla, 1999 ile 2005 yılları arasındaki 7 Fransa Bisiklet Turu  şampiyonlukları silindi ve sporcu, ömür boyu pistlerden men edildi.

USADA, 1999 yılından bu yana takibe aldığı Armstrong’un performans  artırıcı ilaçlar kullandığını iddia etmiş, sporcu da suçlamaların durdurulması  için federal mahkemeye başvurmuş, ancak bunu engelleyememişti.

40 yaşındaki Armstrong geçen yıl bisiklet sporu kariyerine son vermişti. USADA, Armstrong’un kararının, doping kullandığına dair bir itiraf  olduğunu savunmuştu.

Hiç yorum yok: