28 Ağustos 2012 Salı

Ayar Manyağı

Öncelikle yazının linkini verelim
İlkokul ikinci sınıf düzeyinde saçma bir cevap veren TCDD'ye acımamış Yılmaz Özdil. Üslubunu da kendisini de sevmiyorum. Ama devletin bir kurumunun bir yazara işine geldiği gibi cevap yetiştirme çabası çok saçma. verilen bilgiler de bir tuhaftı zaten cevapta. 1923-1950 arasını almışlar cevapta halbuki mevzu Onuncu Yıl Marşı ve 1923-33 arasını sunmak lazım. Kaldı ki kendince daha çok demiryolu yaptıkları dönemi de 2004'ten başlatıyor uyanıklar. Bu kadar ufak tarhi katakullilerine rağmen biri 134 biri 135 km çıkıyor yıllık ortalama olarak. Başbakanımızın "Ne ördün, esas biz örüyoruz" demesine neden olacak bir durum yok ortada. Ayrıca aşağıda daha da güzel bir ayar var. Mesela sen bir vinç vs yardımıyla daha rahat oturtuyorsun rayını şimdi. O dönemde nasıldı bu işler hiç düşünmeden konuşulmuştu TCDD'nin cevabında ama Yılmaz bey oraya da gereken şekilde çakmış:

"O dönemin imkânlarıyla bu dönemin imkânlarını kıyaslarsanız, TOKİ’nin Mimar Sinan’dan büyük olduğunu da söyleyebilirsiniz siz. Daha çok bina yapıyor."

TCDD'nin kendisine verdiği cevapta söylenen kendince ayar içeren "Sizin çalıştığınız gazete malzemeleri hangi ülkelerden alıyor?" cümlesine çaktığı cevap da gayet leziz. Ama yazıyı yazan kamilde kabahat. SEKA'yı ve onlarca büyük işletmeyi o yalamaya çalıştığın insanlar satmış, sen hala yerli sermayeden çakmaya çalışıyorsun.

"Hürriyet gazetesi kağıdını hangi ülkeden alıyor, baskı makineleri hangi ülkenin markasını taşıyor?' demişsiniz. Hürriyet adına konuşmak bana düşmez ama... Resmi gazete haricindeki gazeteler “şahıs”lara aittir, patronlarını ilgilendirir, para onların, ister Kanada’dan alırlar, ister Norveç’ten... Bizler de, ister okuruz, ister okumayız, tekel değildir. Üstelik, SEKA’yı, gazete patronları mı kapatıp sattı? TCDD ise, adı üstünde “devlet”indir, kimsenin babasının malı değildir, oralarda ödenen paralar da, sokaktan toplanmıyor, milletin vergileridir. Vergilerimizin takibini yapmak devletin, hesabını sormak yurttaşların görevidir."

Gerçekten de TCDD'nin cevabını yazan arkadaş ya kendisi hiç araştırmamış, ya da Yılmaz Özdil'in cevabı okuyup oturacağını sanmış, iyice araştırıp kendini göt edeceğini düşünememiş.

Hiç yorum yok: