26 Mayıs 2012 Cumartesi

Haksızlık

"Öğretmenlerle ilgili bir teklif var. Bu camia benim en çok saygı duyduğum kesimdir. Onlara ek ödenek olarak resen 100 lira daha verelim. Bir öğretmenin en düşük olanı 1624 lira alıyor. Ne karşılığı alıyor? Haftada 15 saat karşılığı alıyor. Peki, düz bir memur nekadar çalışıyor? 40 saat. 40 saat için bu rakamın altında alanlar da var. Öğretmen ek ders verirse, bunun üstünde alıyor. Bir de tatili var. Yılda iki ay. Düz memurun tatili ise 20 gün. Şimdi soruyorum; bu haksızlık değil mi? Bundan sonraki süreç hakem heyetine gidiyor. Nihai kararı verecek."

Evet ortada bir haksızlık olduğu kesin. 15 saat çalışan öğretmen olduğunu sanarak konuşmanız gibi sayın büyüğüm. Haftada 15 saat derse giren öğretmenin 1624 lira almasını sanmanız gibi. Bir de şimdi birisi çıkıp muhalefet etse "15 saat çalışan aslında şu kadar alıyor" dese görür hanyayı konyayı. bir de şimdi yanlış anlaşılmasın ama, bir cami imamı kaç saat çalışıyor günde ve ne kazanıyor acaba ona da mı bakalım şimdi? Bunu söylesen bu sefer de dinsizliğinden filan dem vururlar adamın. Herkese kazandığı helal olsun, ama memurun maaşı kuş kadarsa, normale yakın kazanan birimlere okları çevirerek sorun çözülmez ki. Memurların maaşını da yukarıya çekmemiz gerekmez mi?

Herşey bir yana da bu tip konuşmalar yapmaktan sıkılmadın mı canım abim benim. Seni çok seviyoruz hepimiz de, herşeyi mi biliyorsun, kürtaj sezeryan dahil.

Hiç yorum yok: