28 Aralık 2012 Cuma

Rejim Reloaded


Kendinize olası hedefler seçin. Mesela her gün sebze meyve yeme alışkanlığı edinmek veya haftada 3 gün yürüyüş yapmayı hayatınıza yerleştirmek gibi… Her ulaştığınız hedefi bir başarı görün ve yenisini ekleyin. (OK)

Başarınızı ödüllendirin. Kendinizi teşvik etmek ve motivasyonunuzu devam ettirmek için arada kendinize ödül verin. Sinemaya gitmek, masaj yaptırmak gibi… Koca bir dilim pasta bu ödüller arasında değil elbette. (Kısmen OK)

Ne yediğinizi bilmek, yememeniz için frene basmanızı sağlar. Yediklerinizi ve içtiklerinizi günlüğünüze yazın. Kendinize karşı dürüst olun. (Kısmen OK, kendi kendime "Kamil sen bugün niye böyle beygir gibi yedin" diyeceğim, öz eleştiri yapacağım.)

Her sabah tartıya çıkmanız doğru değil. Kilo takibinizi haftada bir veya iki gün yapın. Mümkünse sabah aç karnına tartılın. (OK)

Sizi destekleyecek dostlar bulun. Ailenizde sizinle birlikte diyet katılabilecekler varsa, bunu birlikte yapın. Psikolojik destek almaktan çekinmeyin. (Yok abi, yalnız cengaver olmak her zaman daha iyidir bu konularda.)

Kendinize karşı olumlu düşünün ve konuşun. Kötümser fikirlerden, kötümser tavırlardan uzak durun. Kendinizi hep olumlu motive edin. (Bu ne amktut, çocuk muyuz lan.)

Sorunlarla ve stresle başa çıkmak için yemek yemekten başka bir yol bulun. Meditasyon, hobi gibi uğraşlar edinin. (Gerek yok zaten leziz hobilerim var, biraz daha ağırlık veririm. Su balesi, atıcılık, cirit ve aşçılığa aynen devam.)

Yeme şeklinizi değiştirin. Daha az yemek için önden kocaman bir bardak su için. Daha yavaş çiğneyin. Dikkat dağıtan şeylerden uzak durun. (OK, bunu çatır çatır uygulayacağım sayın kardeşlerim.)

Tabaklarınızı ve porsiyonlarınızı kontrole din. Salata ve haşlanmış sebzeleri büyük tabaklara koyun. Ancak bir öğünde bir tabak tüketecekseniz, küçük tabak tercih edin. (Verdiği örnekteki gibi geyiklere girmem de ufak bir tabak, porsiyon kontrolü yapacağım.)

Hiç yorum yok: