14 Aralık 2012 Cuma

İstifra

Yaşanmış bir olaydan alıntı. Bir firmada iki patrondan biri (Dıngıl bey olsun adı), satınalma bölümünde olan kamil kardeşimin hiç haberi olmadan, başka bir operatörden 6 tane yeni cep hattı alınıyor. Bazı patron yakını arkadaşlara dağıtılıp denemeleri isteniyor, daha iyiyse geçelim hesabı. Elemanlar neredeyse hiç kullanmadan bu hatları bir yerlerde unutuyorlar bir iki hafta içinde. Ama faturalar gelmeye devam ediyor, bir gün ödeme yapan elemanlardan biri finansın bağlı olduğu diğer patrona gidiyor ve bu faturaları anlatıyor. Tek haneli ayküye sahip patronda satınalma elamanı arkadaşımı çağırıyor. "Ne bu hatlar İsmail tam 8 aydır ayda 200 lira fatura ödüyormuşuz" diye hesap soruyor ve diyalog şöyle gelişiyor:
- Haberim yok Dangoz Bey.
- Nasıl yok ya?
- Ben almadım ki bunları bilgim yok.
- Ya siktir git benim canımı sıkma lan, çık dışarı siktir git gözümün önünden.

İsmail açık olan kapıdan yediği bütün küfürleri duymuş olan benim gibi arkadaşlarının hüzünlü bakışları arasında, başı önünde tuvalete gidiyor direkt olarak. Utanılacak birşey yaptığından değil, kimse gözlerini görmesin diye başı önünde. Tuvalette ağlıyor biraz. Sonra yüzünü yıkayıp masasına geçiyor. Bu telefon hatlarının faturasının fotokopisini alıyor, sağlam bir telefon trafiği akabinde hatları satın alan kişiyi, şirket yetkilisi olarak da Dıngıl beyin göründüğünü buluyor. Derhal gidip Dıngıl beyden hatların alındığı tarih, alınma amacı vs herşeyi öğreniyor. Bir buçuk saat önce kovulduğu odaya girdiyor, kapıyı çalıp içeri giriyor, ufacık bir es bile vermeden durumu Dangoz beye tüm objektifliğiyle anlatıyor. Sonuna da "Konunun benimle hiçbir alakasının olmadığını, benim bu hatlardan bugün haberdar olduğumu ve dolayısıyla bugünkü tavrınızın herhangi bir tarafını herhangi bir şekilde hak etmediğimi Dıngıl beye de sorarak görebilirsiniz." cümlesini ekliyor. Yaklaşık 4-5 dakika süren bu monolog sırasında Dangoz bey hayıflandıkça hayıflanıyor.

İsmail masasına geçiyor tekrar. Yazılabilecek tonlarca şey, hesabı sorulabilecek milyonlarca haksızlık varken, çok kısa istifa mektubunu yazıp yöneticilerine, patronlarına ve finans bölümündekilere maille gönderiyor:
"01.01.1995 tarihinde başlamış olduğum Sığır Lojistik firmamdaki görevimden 11.11.2011 tarihinde kendi isteğimle ayrılıyorum."

Hiç yorum yok: