31 Temmuz 2013 Çarşamba

Tivıtır-2


41)abd bunu nasıl yapacaktı?suriye'nin bölünmesi gerekiyordu.sünni s.arabistan,katar,türkiye'yi organize ederse bu iş olurdu.

42)abd rusya ve irandan sert bir direnç gördü.buna çin ve lübnan (hizbullah) da ilave oldu.durum zora girdi.abd durum değerlendirmesi yaptı

43)abd bu arada pkk'ya türkiye ile anlaşın.türkiye'ye de kürt sorununuzu artık hal edin yardımcı olacağız.görüşmeler başlamıştı.

44)türkiye için kürt sorununu çözmek, pkk (apo) için de legal siyaset yapma yolu açılıyordu ve önemliydi.herkes memnun.

45)abd rusya ile uzun görüşmeler yaptı ve suriye'ye askeri bir müdahaleden vazgeçti.sorunun diplomasi ile çözülmesi gerektiğine karar verdi.

46)abd'nin bu kararı üzerine türkiye tam ortada kaldı.s.arabistan,katar çekildi.arap ülkelerinin tamamı sustu.yalnız kaldık.

47)bundan 8 ay önce tayyip bey obama'yı telefonla aradı.suriye ve gazze konusunda sert bir görüşme yaptılar.o günden sonra görüşme olmadı.

48)tayyip bey-obama telefon görüşmesinden sonra beyaz saray bu nezaketsizliği yaptı. pic.twitter.com/vx7cne0uve

49)obama-tayyip bey görüşmesinden sonra bu sopalı fotoğraf tayyip beye soruldu "şık değl neden yaptıklarını bilmiyorum" demişti.hakaretti.

50)obama ikinci kez seçildi tayyip bey aradı kısa bir tebrik görüşmesi oldu.ama,tayyip bey aylardır obama'dan randevu bekliyordu.cevap yoktu

51) suriye ile başımız belaya girdi.herkesle kötü olduk.pkk ile görüşmeler nasıl neticelenir belli değil.toplumun kafası bu konuda karışık.

52) dün giden heyete apo "beni oyalayacaklarını sanıyorlarsa,yanılıyorlar.ben üstüme düşeni yapıyorum.hükümet hızlandırsın" iş zor.

53)tayyip bey "dış güçler türkiye'yi karıştırmak istiyor" biraz düşünün .bu dış güçler kimler olabilir? kimin öyle bir gücü var?suriye mi:))

54) abd tayyip bey ile yürümeyeceğine 8 ay önce karar verdi.türkiye'nin kırılgan bir ekonomisi var..merkez bankasındaki paramızla övünüyoruz

55)merkez bankamızdaki paramız bill gates'in parası kadar.yani sadece amerika'da bir kişinin parası kadar.biraz düşünmek lazım.

56) abd eski başkan adayı,yeni abd dışişleri bakanı bölgeyi ve türkiye'yi iyi bilen biri.seçilir seçilmez türkiye'ye geldi.ama bir şey oldu

57)abd dışişleri bakanı kerry iner inmez tayyip beyin "siyonizm insanlık suçu sayılsın" haberi patladı.ab(d), bm,israil sert kınadı.

58)tabi kerry de sert bir kınamada bulundu.cumhurbaşkanı,başbakan ile görüştü ve gitti.aslında tayyip beye randevu tarihini söyleyecekti

59)tayyip bey söylemlerini elaltında düzeltmeye çalıştı.tekrar devreye girildi.tayyip bey cumhurbaşkalığ seçimi öncesi obamayla görüşmeliydi

60)kerry bir kez daha türkiye'ye geldi.bu defa konu gazze'ydi.tayyip bey gazze'ye gitmekte ısrarlıydı.gideceği tarihi açıklamıştı.

61)kerry tayyip beye "gazze gidişiniz erken.filistin devlet başkanı m.abbas da istemiyor"bunu abd ziyeğaretinizde konuşalım.

62)kerry tayyip beyi ikna edemedi.dışarı çıktı basın toplantısı yaptı ve "tayyip beyin beyazsaray ziyaretinde gazze'ye karar verilecek"

63)kerry'nin bu siyasi nezaket dışı açıklaması tayyip beyin karizmasını yerle bür etti.tayyip beye sordular"şık olmadı" dedi.hiç şık değildi

64)tayyip beyin yapacağı bir şey yoktu.abd'nin tayip beye randevu vermediğini biliyordu.cb seçimi öncesi bu yok olmaktı.

65) beyaz saray tayyip beye randevu verdi.tam o sırada reyhanlı faciası yaşandı.böyle bir durumda hiç bir ülkenin başbakanı gitmezdi.

66)tayyipnbey reyhanlı'da henüz cesetler çıkarılıyorken abd'ye gitti.gitmeden http://feyziisbasaran.wordpress.com/ da beyaz saray'ı yazmıştım.duruyor.

67)ülkenizde bomba patlamış 54 ölü var.cesetler çıkarılırken ziyaret ettiğiniz devlet başkanı size hangi gözle bakar? ama tayyip bey gitti!

68)tayyip beyin beyaz saray görüşmesi de tuhaftı.ben de beyaz saray görüşmelerinde bulundum.ailece gittiler.ilgili ilgisiz herkes gitmişti

69)tayyip bey beyaz ve ailesi saray'da iyi ağırlandı.obama en son "biz suriye'de yokuz.halkım müslümanlarla savaşmıyalım diyor" dedi.bitti

70)bu yazdıkarımı yaşıyan bir liderde moral-motivasyon diye bir şey kalmaz.yaşadıkları gerçekten çok ağır.aldatılmışlık çok kötü duygu.

***71) dün gece size tayyip beyi biraz özetledim.1991 mv.genel seçimlerinde ben de kendisi de lstanbul'da adaydık.ben seçildim o seçilememişti.

72) ben anap'dan o da erbakan hoca'nın partisinden adaydı.propagandaları bizi şaşırtmıştı.m.ali şahin elinde güllerle meyhaneleri geziyordu

73) gel zaman git zaman erbakan hoca ile de yollarını ayırdılar.sayın a.gül erbaan'ın adayı kutan'a karşı aday oldu az oyla seçimi kaybetti.

74) sayın gül 53 milletvekili ile partisinden istifa etti ve tbmm'de ak parti grubunu kurdu.grup bşk sn.gül ,http://gn.xn--bk-fta.sn.erdoğan./

75) dsp-mhp-anap koalisyonu millete müthiş bir ekonomik kriz yaşattı.ecevit,bahçeli,yılmaz şaşkındı.sokağa çıkamıyorlardı.halk parişan oldu

76) sn.bahçel'nin bir çağrısı ile apar topar erken seçime gidildi (bu arada k.derviş tbmm'den çok ağır yasalar geçirdi) aslında düzeliyordu.

77) perişan olmuş üç parti erken seçime gitti (intihar etti) üçü de barajın altında kaldı.en hazır ve yeni olan ak parti'ydi.iktidar

78) doğrusu,ak parti iktdara geldiğindeki söylemleri çok iyiydi.özal'ın anavatan'ı gibi konuşuyorlardı.2002-2007 'de iyi işler yaptılar.

79)mesela "türban" denildiğinde bizim öyle bir sorunumuz yok.işimize bakıyoruz (m.ali şahin) ama,bir kesim şüphe ediyordu "gizli ajanda var"

80)parti'yi kurduklarında sn.gül beni de partiye davet etmişti.ben de teşekkür ettim."anap gn.bşk.yardımcısıyım.partim zorda ahlaki olmaz"

Hiç yorum yok: