31 Temmuz 2013 Çarşamba

Tivıtır-1

Eskide Anavatan Partisi şimdi AKP milletvekili olan 26 yıllık siyasetçi Fevzi İşbaşaran'ın attığı seri tivitler. Kendisi bunların kendi fikirleri olduğunu söylemiş, biz de okuyup sayın vekilimiz Başaran'ın fikirlerini öğrenmiş olalım.

1) tayyip bey nasıl milletvekili oldu ve arkasından başbakan oldu.bu süreci geriye dönüp hatırlayın.cezası infaz edildi ve aday olamamıştı.

2)tayyip bey milletvekili ve başbakan değilken ve sadece ak parti genel başkanı olarak beyaz saray'da bush tarafından resmi olarak ağırlandı

3)tayyip beyin bush tarafından resmi olarak ağırlanmasına kamhi,üzeyir garih,hahambaşı hallavi ve yahudi lobisi aracı oldu

4)tayyip bey bush görüşmesinde ileriye dönük sözler alınıp verildi.sıra tayyip beyin başbakanlık yolunun açılmasına geldi.

5)bush'un gözü dönmüştü.babasının başa çıkamadığı saddam'ı bitiren adam olmak istiyordu.bunu da en kolay türkiye üzerinden yapabilirdi.

6)tayyip bey bush'un bu taleplerinin tamamına evet dedi.meclisten yasa çıkmasını beklemeden abd'lileri türkiye'ye davet etti.

7)abd'liler türkiye'ye geldi bazı havaalanlarımızı elden geçirmeye ve g.antep,urfa,mardin,hatay vs.illerimizde arazi kiralamaya başladı.

8)tayyip bey -bush anlaşması meclisin önünden gidiyordu.araziler,havaalanları kiralanmış.paralar ödenmiş abd savaş gemileri iskenderun'daydı

9)tayyip bey meclisten yasayı geçireceğine emindi.başbakan a.gül, tbmm başkanı bülent arınç'tı ak parti içten içe kaynıyordu.

10)ak parti tabanı ve ak partiye destek veren medya bu yasaya direndi.asker sessiz kaldı.gül ve arınç da bundan rahatsızdı.

11)bu yasa meşhur 1 mart tezkeresiydi.tezkere mecliste hükümet abd ile para pazarlığındaydı.98 milyar dolar isteyince abd çıldırdı.

12)abd 98 milyar dolar talebi ile karşılaşınca türkler bizimle at pazarlığı yapıyor"dedi.dış işleri bakanı yakış ve abd'li powell kavga etti

13)abd savaş gemileri 45 gün iskenderun açıklarında bekledi.yasa meclisten geçmedi.tayyip bey şaşkın-pişmandı.yasayı tekrar getirmek istedi

14)abd tayyip beye çok kızdı ve gemilerini çekti ırak'ka güneyden girmeye karar verdi.türkiye'den girse kolay.uzun yolu seçmek zorunda kaldı

15)tayyip bey abd'ye "ben başbakan olmayınca etkim olmuyor" deyince,yeniden konuşuldu.abd araya girdi baykal ikna edildi.

16)abd'nin iknası üzerine tayyip bey ve baykal biraraya geldi.uzlaşıldı.meclise yasa getirildi ve tayyip beyin başbakanlık yolu açıldı.

17)abd-tayyip bey arasında çok sıkı"stratejik ortaklık"kuruldu.büyük orta doğu (bop) planı devreye girdi.bölgedeki görev tayyip beye verildi

18)tayyip bey artık bölgenin lideri ve kendisini küresel güç zaetti.halbuki abd'nin bölgedeki çıkarları "konjoktürel" ve değişkendir.

19)tayyip bey artık abd ile duygusal ilişkiye girmişti.aslında tayyip bey samimi adam birebir dostluğa önem verir.ama, abd'de öyle şey yok.

20)tayyip bey aldığı abd desteği ile bölgede,ab'de estiriyordu.herkes "abd'nin adamı" diye çekiniyordu.abd'de tayyip bey için fırça atıyordu

21)tayyipbey bush dönemi çok fırtınalı geçti.bush bölgeye saldırdıkça türkiye'de anti abd'llik %87'ye çıktı.abd bundan rahatsız oldu..

22)abd tyyip beyi davet etti "türkiye'deki bu anti merikancılık neden oluyor?" tayip bey "benden şüpheniz olmasın.ben dostum"

23)abd peki kim yapıyor?türkiye'de israil ve amerika karşıtlığı çok yükseliyor.hani biz "stratejik müttefik"tik? biz bu durumdan rahatsızız

24)tayyip bey'e bir dosya verdiler "cıa iyi bir türkiye raporu hazırlamıtı"abd için yeni bir durum vardı.muvazzaf ve emekli asker söz konusu

25) abd'nin cıa raporunda muvazzaf ve emekli askerlerin ak parti kızgınlıklarını abd'ye yönelttiği yazılıydı.bunların dernekler kurduğu vs.

26)gerçekten asker abd muhatabı olamamaktan,tayyip beyin muhatap alınmasından rahatsızdı.ama abd 1 mart tezkeresinden dolayı askere kızgındı

27)peki ne yapılmalıydı? askeriyenin içindeki bir takım yapılanmayı tayyip bey biliyordu ama dokunamıyordu.abd'nin bu desteği çok işe yaradı.

28)abd düğmeye bastı.abd g.kurmayın,mit'in tüm gizli bilgilerine hakimdi.çünkü uzun yıllardır iç içeydiler.mit'in maaşlarını bile ödüyordu

29) tayip bey abd'nin de desteği ile askeri saf dışı etti.yani win win.kazan kazan .her iki taraf da memnundu.ama öyle bir hal aldı ki.

30)tayyip bey de ölçünün kaçtığını anladı.çıkıp televizyonda bunu itiraf etti "atayacak generalim kalmadı" ölçü kaçtı.

31)tayyip bey tutuklu genel kurmay başkanı için"genel kurmay başkanına terörist başı diyeni tarih afetmez"gerçekten iş istemediği yere gitti

32)tayyip bey obama ile de çok iyi dostluk kurdu.ne de olsa hüseyin'di.obama tayyip bey'e çok değer verdi.türkiye'ye geldi.tbmm'de konuştu

33)tayyip bey yine duygusal.ne de olsa müslüman aileden geliyor.sempati duyuyordu.kardeş gibi oldular.ama,abd asla duygusal olamaz.

34) tayyip bey obama'yı da kafaya aldığını sandı ya,bölgede önüne gelen liderlere fırça atıyor, git falan demeye başlamıştı.ders veriyordu

35)tayyip bey bir şey unutuyordu, abd stratejik davranıyordu.kimin gitmesine kendi karar veriyordu.tayyip bey libya konusunda direndi.

36)tayyip bey kaddafi'den "insan hakları ödülü"nü ve 250 bin doları yeni almıştı.nasıl kaddafi'ye git diyecekti?zor durumdaydı.

37)tayyip bey önce direndi"nato'nun libya'da ne işi var"dedi.abd tayyip beyi br şekilde ikna etti.libya nato'nun izmir karargahından vuruldu

38)libya'yı izmir'den vurmak yetmedi bir de bingazi üzerinden 300 milyon dolar verdik.kaddafi insanlık dışı bir şekilde sokakta linç edildi.

39)libya'nın petrolü abd,fransa,italya,ispanya tarafından parsellendi.bizim müteahitler de kapı dışarı edildi.elimizdeki işler gitti.

40)abd enerji koridoruna hakim olmak,rusya,iran'ın akdenize çıkışını kapatmak,israil'in güvenliği için kürt otonomi bölge kurmak istiyordu.

Hiç yorum yok: