6 Şubat 2012 Pazartesi

Rapid Mega Hotfile

Gazetelerin internet sitelerinde daha önce eleştirdiğimiz o göt ve meme galerilerinin yanında güzel şeyler de oluyor kimi zaman arkadaşlar. Hürriyet gazetesinin internet sitesinde denk geldiğim bir haber. Bu dosya paylaşım sitelerinde telif hakları çiğneniyor ama kontrolü nasıl olacak belli değil. Ben örneğin bir sanatçının albümünü mp3 formatına çevirip koyuyorum bu download sitelerinden birine. Dosyanın linki internetten download edilerek en sonunda telif haklarını çiğnediğimi bu download sitesine rapor edecek birine denk geliyor. Rapor ediliyor ve siliniyor. yoksa bu adamların kendi kontrol mekanizması va rmı nasıl çalışıyor olabilir, tam kestiremiyorum. Dosyaları tarayıp bakmaları da dosyayı yükleyen kişinin haklarını ihlale giriyor. Karışık bir durum, hatta Extravaganza.

Üç büyük dosya indirme sitesinden şok karar

24 Ocak 2012

ABD hükümetinin Megaupload'ı kapatmasıyla birlikte üç büyük dosya indirme sitesi de hizmetlerinin büyük bir bölümünü durdurma kararı aldı.

Megaupload'ı kapanmasının ardından tedbir almak isteyen dosya paylaşım siteleri FileSonic ve Fileserve, işlevlerinin büyük bölümünü kapatma yoluna gitti.

FileSonic, tüm dosya paylaşım özelliklerini kapatarak bir kişisel depolama hizmetine dönüşürken; Fileserve "telif haklarını çiğneyen" tüm hesapları ve ödüllendirme sistemini kapattı. IP adresi ABD'de kayıtlı olan Fileserve, dosyalarını indiren kullanıcılara para ödüyordu (1.000 indirmeye 25 dolar) ve görünüşe bakılırsa Megaupload'ın kapatılması, sitenin gözünü oldukça korkuttu.

Bu sırada Uploded.to adlı web sitesi de hizmetlerini ABD'ye kapattı. Megaupload'un kapatılması, internet tarihine kara bir gün olarak geçecek gibi görünüyor. Bakalım bu kapatılmalar devam edecek mi ve gelişmeler hangi yönde olacak.

Hiç yorum yok: