28 Nisan 2012 Cumartesi

İki yaş

Babası tarafından ‘ranzadan düştü’ denerek hastaneye getirilen 2 yaşındaki Semanur’un feci bir şekilde dövüldüğü ortaya çıktı. Beyin ve akciğer kanaması nedeniyle ameliyata alınan minik Semanur kurtarılamadı. Haberin Linki

İki yaşındaki bir çocuk, kendi çocuğu olsun olmasın önemli değil, iki yaşında bir çocuk kafatası çatlayana kadar, ısırılarak nasıl dövülür, neden dövülür? Biri sizi karşısına alıp aralıksız yüz yıl boyunca, her gün sabahtan akşama kadar "Babası-annesi bundan ötürü yapmışlar" diye anlatsa kafanız alır mı? Küfür mü edilir, ailenin nasıl böyle davranabildiğine dair nokta atışı tespit mi yapılır? Bir insan hayatında ne tip zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın, bu raddeye nasıl gelebilir?

Burunlarından fitil fitil gelsin, nasıl bir hayvanlık yaptıklarını anlayıp kalan ömürleri boyunca vicdan azabı çeksinler, sadece ağlayıp sızlayarak değil gerçekten Semanur'u düşünüp içlerinin yandığını hissetsinler, yaptıklarını düşünmedikleri tek bir günleri geçmesin, burada ve öbür dünyada bir insanın başına gelebilecek bütün pislikler bunları bulsun, ateşler içinde yansınlar, Allah belalarını versin.

İçim yine de soğumadı ya Allah kahretsin. Semanur bebek, abisi sabah sabah ağlattın beni. Adın güzel kendin kimbilir ne güzeldin Semanur Çiçek.

Hiç yorum yok: