25 Nisan 2012 Çarşamba

Bahar Yorgunluğu



ALINTIDIR
Yeterince uyudunuz ama yataktan kalkmak istemiyorsunuz, hala yorgunsunuz. Yatakta bağdaş kurarak oturun. Ellerinizi yumuşak bir şekilde uyluk kemiğinizin üstüne koyun. 3 dakika boyunca çok hızlı ve yüzeysel nefes alıp verin. Bu egzersiz vücudunuzun ısısını yükseltir, mikropları öldürür ve kanı temizler.

Yorgun bir sabaha uyandığınızda sizi kendinize getirecek en iyi şey duş dopingidir. Özellikle içeriğinde biberiye, portakal, nane olan duş sabunlarıyla yapılan banyo daha kolay enerji kazanmanızı sağlar.

Akupunkturun iğnesiz hali olan aküpresür, akupunktur noktalarına el veya ayak ile basınç yaparak uygulanır. Dirseğinizin iç tarafına, bükülen kısma başparmağınızın ucuyla yaklaşık 3 dakika yuvarlak hareketlerle masaj yapın.

Kafeinin vücudunuzu şöyle bir salladığı ve yorgun hücreleri uyandırdığı bilinen bir gerçektir. Kafein içerikli kremler de aynı etkiyi gösterir. Yeşil kahve çekirdeklerinden alınan kafein içeren kremler cildi harekete geçirip kan dolaşımını hızlandırıyor. Bir bardak kahve ve vücut kremiyle enerji dolabilirsiniz.

Kırmızı sadece aşkı değil, enerjiyi de temsil eder. Bilim adamları kırmızı çorap giydiğimizde ayağımızın mavi çorap giydiğimizden daha çok ısındığını ispatladılar. Yani vücudun kırmızı renge gösterdiği enerji daha fazladır. Üzerinize kırmızı bir giysi giyin, kırmızı ruj sürün. (Biz kırmızı don giyeriz artık.)

Bazı kokular vardır sizi bulunduğunuz yerden alır ve başka diyarlara götürür. Sevdiğiniz oda kokusunu havaya sıkın ve koltuğa uzanın. Gözlerinizi kapatın ve palmiyeler altında bir hamakta uzandığınızı hayal edin. Kokulu mumlar da size aynı şekilde enerji verecektir. (Patron da gelsin bu arada, fırçayı kaysın.)

İçtiğiniz suyun değerli ve tedavi edici bir hale geleceğini söylesek, inanır mısınız? Değerli bir taşı suyun içine atıp, bir süre beklettiğinizde, o taşın enerjisi suya geçer. Bu suyu banyo yaparken kullanın. (Oha lan içiyoruz sandım bir an.)

Güçlü sinirlere sahip olmak sadece sizi stresten korumaz, aynı zamanda enerji verir. Çeşitli gıdalardan alabileceğiniz gibi, tablet olarak da içebilirsiniz. Sinirleri yatıştırır, kasları güçlendirir ve hücrelerdeki enerjiyi ortaya çıkarır.

Meyankökü, kan akışını hızlandırır ve düzen sokar. Antik çağlarda iyileştirici özelliğiyle bilinen Meyankökü artık daha çok parfümlerde karşımıza çıkıyor. Bu bitkinin kokusu bile sizi endişelerden kurtarır, rahatlatarak enerji kazanmanıza yardımcı olur. (Yazdım bir kenara, derhal araştırıyorum.)

Hiç yorum yok: