26 Mart 2012 Pazartesi

Bel Ağrısı


Uzun süre aynı pozisyonda kalmak, bel ağrınızı tetikler. Günlük hayatta bel mekaniğine uygun olmayan yanlış hareketler yapmayın.

Sert ve ortopedik yatakları tercih edin. Bel ağrısı tedavisinde eskiden tahta üzerinde veya yerde yatırırlardı ancak bunların artık modası geçti. Uzmanlar sert ve ortopedik yatakları tavsiye ediyor.

Şişmanlık sadece estetik bir sorun değildir. Bir an önce kilo verin ve belinize binen yükten kurtulun.

Her gün yapılacak egzersizlerle bel fıtığından korunabilirsiniz. Haftada 3-4 defa yürüyün ve bisiklet, yüzme ve tenis gibi sporlar yapın.

Emniyet kemeri sadece trafikte hayat kurtarmıyor. Gün içinde yapılan ani frenler sebebiyle maruz kalacağınız bel ve boyun bölgesindeki travmalara karşı korunma sağlıyor.

Ne ilgisi var demeyin, sigara bele de zarar veriyor. Bel bölgesine giden damarlarda tıkanıklık oluştuğundan disklerde harabiyet daha hızlı oluyor.

Kas spazmları beli ağrıtan nedenlerden biridir. Genellikle beli destekleyen kasların veya bağların aşırı genişlemesi, ağır kaldırmak ve mevsimsel ısı değişimleri, rüzgar ve hava akımı da kas spazmlarını arttırmaya neden olur.

Uzmanlar bel ağrısından kurtulmak için yatarken bacaklarınızı gergin tutmamanızı öneriyorlar. Sırt üstü yatarken baldırlarınızın altına küçük bir yastık koymak sizi rahatlatacaktır.

Gerilim ve stres de bel ağrısını kronikleştiren etkilerdendir. Ekonomik, psikolojik ve sosyal sorunların bel ağrısını arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Meditasyon ve diğer seçeneklerle stresten arınmayı öğrenin.

Yağlı ve fazla protein içeren bir beslenme yerine, tahıl ürünleri, sebze ve meyve, balık gibi baz içeren gıdalar tüketin.

Hiç yorum yok: