21 Aralık 2010 Salı

Teknoloji Köşesi

Şu hergün onlarca yazı bıraktığım, milyarlarca insanın girdiği blogumda, futbol hakkında çok karalama yapmaya çalışmışken, kendi konu alanımla ilgili birşeyler yazmadığımı farkettim. Bir bilgisayar programcısı, bilgisayar öğretmeni, MCSE vs olarak kendi konu alanımla ilgili de bazı gönderiler yazmaya karar verdim bundan sonra. Denk geldiğim ve çözdüğüm/çözemediğim bir sorunu da yazabilirim, alakasız uç bir bilgiyi de, kullandığım ürünü, uğraştığım denyo bir kullanıcıyı, veya denk geldiğim herhangi bir IT geyiğini paylaşabilirim sizinle. Falan, filan ve de felan.

İlk teknoloji gönderisi de anektodsal olsun. Yeni iş yerimde IT'deki arkadaşım bana laptop aldıracakken sağolsun i5 işlemcili bir Asus sipariş etmek istedi. Kasa olarak çok beğenmesem de fiyatına göre özellikleri gayet iyi olan bir laptoptu bu.
Sonra işten ayrılan bir arkadaştan gelecek olan Centrino işlemcili bir Toshiba düştü kısmetime. İşlemci ve ekran kartı (Asus 1 gb ATI; Toshiba 512 mb ATI) dışında bütün özellikleri aynıydı laptopun. Ama kasası sebebiyle bence Asus'tan daha iyi oldu.

Hiç yorum yok: