20 Kasım 2010 Cumartesi

Kanal D

Habercilikte çığır açtı Kanal D. Üç yaşında kayıp bir bebek var, bebeğin ailesinin evindeler ve canlı yayındalar. Neden ordasınız abi? Bebek bulunmamış daha, hani oldu da bulundu olası bir kavuşma anından iyi bir köpürtmeyle dehşet reyting toparlanabilir ama bebek yok ortada. Kenarda bir "az sooora" yazısı.

Muhabirin kulaklığına bir haber geliyor, muhabir bebeğin 5-6 yaşlarındaki abisini dışarı gönderiyor. Çok duyarlı sağolsun. Sonra da anneye "bir çocuk cesedi bulunmuş" diyor. Anne de kayış kopuyor ve kendini yerlere atıyor. Sonra da muhabir toparlıyor kendince: "çocuk sesi duyulmuş duyulmuş, ben yanlış anlamışım."

Orda ne işin var ya, ortada birşey yok niye ordasın? Kanal D'nin en başındaki insandan ta o muhabire kadar bunu sorgulayan bir insan evladı yok mu abi ortada? Ölüm haberi alsan bile o an çocuğun annesine söyleyebilmek nasıl bir zeka ürünüdür. Sonrasında "Ben de anneyim, özür diliyorum" diyorsun da, ceset bulunduğunu söylerken hiç mi düşünmüyorsun karşındaki kadının durumunu, koymuyor musun hiç kendini onun yerine ya? Sakin düşünmeye çalıştığında karşına alıp bu ve bu tip şeyleri sorası geliyor insanın ama yok öyle birşey. Görüntüleri ilk izlediğinde insan normal kalamıyor.

Noldu şimdi; bir hatadır oldu. Bu kadar göz göre göre hata mı olur? Bu kadar reyting delisi ve popülist bir organizasyonla oraya gidene kadar, bu hatanın oluşmasını engelleyeceğin trilyon tane aşama varken "Bir hatadır oldu" diyemezsin.

Herşeyin ama herşeyin unutulabildiği ve zamanla normal karşılanabildiği bir yer bizim ülkemiz. bu da unutulacaktır. Reyting peşinde koşan ucubettinler daha ne maceralara sürükleyecek bizi kimbilir.

Hiç yorum yok: